Hoe de avond verloopt

We komen elke keer bij één van onze eetclubdames samen in de regio Zaanstreek – Waterland. De eetclubgastvrouw van die avond zorgt uitsluitend voor koffie/thee, water en een sapje. Wil je een glaasje wijn of iets anders alcoholisch, dan neem je dat gewoon voor jezelf mee. De gastvrouw zorgt standaard voor een soepje of dessert.

Elke eetclubdeelnemer neemt 1 gerecht mee, waardoor we samen een BUFFET kunnen samenstellen met verschillende gerechten. De porties zijn afhankelijk van de groepsgrootte, dat stemmen we in overleg met elkaar af. Gerechten kunnen zowel koud als warm zijn. Jij bepaalt zelf wat je meeneemt, maar geeft dat wel aan de organisator door, zodat er niet dezelfde gerechten worden meegenomen. Opwarmen van de gerechten kan bij de eetclubgastvrouw thuis.

Uiteraard beginnen we met een drankje en gezellig praatje bij binnenkomst. Daarna gaan we dan het buffet samen klaarmaken. Tijdens het eten van onze gerechten is er een ‘vragenpot’ met grappige, interessante of diepgaande vragenkaartjes. Die gebruiken we om elkaar wat beter te leren kennen. Naarmate de eetclub langer bestaat en de deelnemers elkaar beter hebben leren kennen, zou het kunnen dat de ‘vragenpot’ iets minder gebruikt wordt, omdat we zelf leuke vragen aan elkaar stellen en onze vrolijke verhalen spontaan aan elkaar vertellen. Maar als middel om het gesprek op gang te brengen met nieuwe mensen is dit een creatieve manier.

Miranda maakt een Gastvrouwschap planning, omdat het handig is om een paar maanden vooruit te plannen bij wie de eetclub samenkomt.

Er kunnen zich 16 vrouwen inschrijven bij onze eetclub omdat niet iedereen gegarandeerd op elke datum kan deelnemen en omdat we ook twee eetclubavonden per maand hebben die gevuld moeten kunnen worden met voldoende deelnemers. Er moeten minimaal 6 deelnemers zijn om de eetclubavond door te kunnen laten gaan. Een stuk betrokkenheid bij de eetclub is dus van harte welkom.

Er is een maximum van 8 deelnemers per eetclubavond omdat de groep anders te groot wordt om aan een eettafel samen te kunnen zitten. Je mag uiteraard op beide avonden meedoen, als er nog extra ruimte is omdat er dames op vakantie zijn of ziek zijn. Kun je op één eetclubavond niet, dan kun je altijd op de tweede in de maand nog meedoen. We hopen dat je in elk geval 1 keer per maand meedoet, zodat we elkaar goed kunnen leren kennen en een hele leuke groep kunnen opbouwen. Bij 16 officiële deelnemers aan de eetclub ben je ongeveer eenmaal per jaar onze gastvrouw voor een eetclubavond.

De gastvrouw waar we tijdens de eetclubavond samenkomen helpen we even met afruimen, maar de afwas is helaas voor de eetclubgastvrouw. We sluiten de avond namelijk altijd op tijd af, omdat er de dag erna weer gewerkt moet worden door een aantal dames, die het dus niet laat kunnen maken.

Op de 1e dag van de actuele eetclubmaand ontvangt iedereen de eetclubuitnodiging met adresgegevens van de 2 gastvrouwen voor die maand per email en in de (gesloten) whatsappgroep. Zodra je die ontvangt kun je je aanmelden voor de avond die jouw voorkeur heeft. Lukt het deze keer niet omdat je laat reageert of gewoon niet kunt, dan sluit je gewoon de volgende keer weer aan. Je aanmelden voor een eetclubavond gaat per email of een privéwhatsappbericht. Bij 8 aanmeldingen per eetclubavond zit de groep vol.