Hoe de avond verloopt

We komen elke keer bij één van onze eetclubdames samen in de regio Zaanstreek – Waterland. De eetclubgastvrouw van die avond zorgt uitsluitend voor koffie/thee, water en een sapje. Wil je een glaasje wijn of iets anders alcoholisch, dan neem je dat gewoon voor jezelf mee.

Elke eetclubdeelnemer neemt 1 gerecht mee, waardoor we samen een BUFFET kunnen samenstellen met verschillende gerechten. De porties zijn afhankelijk van de groepsgrootte, dat stemmen we per email in overleg met elkaar af. Gerechten kunnen zowel koud als warm zijn. Jij bepaalt zelf wat je meeneemt, maar geeft dat wel aan de organisator door, zodat er niet dezelfde gerechten worden meegenomen. Opwarmen van de gerechten kan bij de eetclubgastvrouw thuis.

Uiteraard beginnen we met een drankje en praatje bij binnenkomst. Daarna gaan we dan het buffet samen klaarmaken. Tijdens het eten van onze gerechten is er een ‘vragenpot’ met grappige, interessante of diepgaande vragenkaartjes. Die gebruiken we om elkaar wat beter te leren kennen. Naarmate de eetclub langer bestaat en de deelnemers elkaar beter hebben leren kennen, zou het kunnen dat de ‘vragenpot’ minder gebruikt wordt, omdat we zelf vragen aan elkaar stellen en onze eigen verhalen spontaan aan elkaar vertellen. Maar als middel om het gesprek op gang te brengen met nieuwe (onbekende) mensen is dit een creatieve manier.

Tijdens de avond spreken we de ideeën voor de volgende eetclubavond ook met elkaar door en kijken we wie van de vrouwen ons tijdens de volgende eetclubavond wil ontvangen. Miranda kan jou daar zelf ook over benaderen, omdat het handig is om 2 maanden vooruit te plannen bij wie de eetclub dan samenkomt.

Er kunnen zich 16 vrouwen inschrijven bij onze eetclub omdat niet iedereen gegarandeerd elke keer kan deelnemen en omdat we ook twee eetclubavonden per maand hebben die gevuld moeten kunnen worden met voldoende deelnemers. Het is gebruikelijk dat ongeveer 50% van clubdeelnemers met zo’n avond kan meedoen. Er moeten echter wél minimaal 6 deelnemers zijn om de eetclubavond door te kunnen laten gaan. Een stuk betrokkenheid bij de eetclub is dus van harte welkom.

Wel is er een maximum van 8 deelnemers per eetclubavond omdat de groep anders te groot wordt om aan een eettafel samen te kunnen zitten. Je mag uiteraard op beide avonden meedoen. Maar kun je op één eetclubavond niet, dan kun je altijd op de tweede in de maand nog meedoen. We hopen dat je in elk geval 1 keer per maand meedoet, zodat we elkaar echt kunnen leren kennen en een leuke groep kunnen opbouwen.

Bij 16 officiële deelnemers aan de eetclub ben je ongeveer eenmaal in de 8 maanden onze gastvrouw voor een eetclubavond.

De gastvrouw waar we tijdens de eetclubavond samenkomen helpen we even met afruimen, maar de afwas is helaas voor de eetclubgastvrouw. We sluiten de avond namelijk altijd op tijd af, omdat er de dag erna weer gewerkt moet worden door een aantal vrouwen.

1 week voor de eetclubavond wordt via de whatsappgroep gecheckt wie er aanwezig zullen zijn. We gaan dus tot 8 aanmeldingen per eetclubavond. Lukt het deze keer niet omdat je laat reageert of gewoon niet kunt, dan sluit je gewoon de volgende keer weer aan. We komen immers 2 keer per maand samen.

Het emailverkeer aan onze groep wordt afgeschermd BCC verzonden, dus mailadressen zijn niet zichtbaar, om ieders privacy te waarborgen en om spammen te voorkomen. Wil je met iemand verder contact onderhouden? Wissel dan gewoon mailadressen of mobiele telefoonnummers met elkaar uit als je elkaar ziet tijdens de eetclubavond.